Inktober 2018 - Suzanne Duijndam
21640
post-template-default,single,single-post,postid-21640,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,elementor-default,elementor-kit-23349

Inktober 2018

Elke dag een inkttekening. Oktober is bij artiesten, kunstenaars, illustratoren en tekenaars bekend als Inktober, een maand die in het teken staat van elke dag een inkttekening! 31 dagen, 31 tekeningen. Wereldwijd doen er jaarlijks duizenden artiesten mee, net als ik!

Oktober 2018 was de tweede keer dat ik meedeed aan inktober, en het is gelukt! Elke dag van de maand oktober heb ik een tekening gemaakt met inkt en/of pen. Soms met een beetje kleur, meestal zwart wit: zoals ik het liefst teken met inkt.

Een maand voor start wordt de lijst met onderwerpen bekend gemaakt. Het is niet verplicht deze lijst te volgen, maar doordat het onderwerpen zijn die je zelf niet zo snel zou kiezen, word je extra uitgedaagd! Zo had ik nooit gedacht een oude stoomtrein te tekenen, of te moeten zoeken naar een onderwerp voor het thema ‘Expensive’. In dit blog deel ik 6 tekenen van de in totaal 31 die ik maakte voor Inktober. Op naar volgend jaar!

Een van de leukste tekeningen om te maken was dit hart! Het thema van die dag was ‘Breakable’, en niets zo breekbaar als een hart.

Raaf

Mijn eerste poging tot geometrisch tekenen! Deze raaf had als thema ‘Angular’: Hoekig!

Oldtimer trein

Het thema van deze dag was ‘jolted’, een van de moeilijkste onderwerpen van Inktober om daar een illustratie bij te verzinnen. Na lang nadenken werd het uiteindelijk deze trein. Iets wat ik niet snel zelf zou kiezen om te tekenen. Dat is ook het leuke aan Inktober, het daagt je uit andere onderwerpen dan normaal te kiezen.

Steampunk klok

Steampunk! Vorig jaar maakte ik ook een tekening in Steampunk, het begint inmiddels een traditie te worden. Op dag 14 van Inktober was het onderwerp ‘Clock’, waarvoor ik deze klok maakte.

Ridder - Inktober 2018

Als het thema ‘Knight’ is, dan maak je natuurlijk een ridder!

Huia vogel

Het thema van dag 22 was ‘Expensive’. Dan is een vogel niet perse het eerste waar je aan denkt. Dit is een Huia vogel, een uitgestorven vogel waarvan de veren heel erg zeldzaam zijn. daarom werd er eens een veer van de Huia verkocht voor = 10.000 dollar!

Dat waren ze voor nu! Benieuwd naar al mijn Inktober tekeningen, volg me dan op Instagram.

No Comments

Post a Comment